MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na...
fot. udo72/123rf

5 produktów, które mogą powodować raka. Nie powinno się ich mieć w swojej diecie. Te grupy pokarmów sprzyjąją powstawaniu nowotworów

Przetworzone mięso

Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na rozwój nowotworów. Już teraz wiadomo, że jedzenie przetworzonych produktów mięsnych zwiększa ryzyko zachorowania na raka jelita grubego.

Do przetworzonego czerwonego mięsa zaliczamy m.in. parówki, różnego rodzaju kiełbasy i kiełbaski, wędliny, konserwy i wszystkie inne produkty mięsne, które zostały poddane obróbce przez: wędzenie, peklowanie lub solenie.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 12.05 w Koronowie

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Koronowie

Tygodniowy przegląd prasy we Wronkach, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy we Wronkach, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków